Cikkek

Tóth Erzsébet Óvoda épületének energetikai korszerűsítése

Projekt megnevezése:

Tóth Erzsébet Óvoda épületének energetikai korszerűsítése

Projekt azonosító száma:

KEOP-5.7.0/15-2015-0113

Kedvezményezett:

SZABADSZÁLLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA           

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:

71 153 274 Ft

A finanszírozás típusa:

Kohéziós Alap

A munkaterület átadás időpontja:

2015. szeptember 15.

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja:

2015. december 15.

 

Projekt bemutatása

EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL KORSZERŰSÍTIK A TÓTH ERZSÉBET ÓVODÁT

Szabadszállás Város Önkormányzat a Tóth Erzsébet Óvoda, Bölcsőde épületének épületenergetikai fejlesztésére több mint 71 millió forintos európai uniós támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozza.

A 71,153 millió forintos beruházásnak köszönhetően a Város az épület fenntartását költséghatékonyabban tudja majd biztosítani. A munkaterület átadásra 2015. szeptember 15-én került sor. A kivitelezéssel november végére végeznek a szakemberek, így már év végétől az európai uniós támogatásnak köszönhetően környezetbarát és gazdaságosan üzemeltethető intézménnyel fog gazdagodni a város.

A Tóth Erzsébet Óvoda, Bölcsőde szabadon álló, földszintes, alápincézés nélküli épülete egy ütemben, tömör égetett agyag tégla falazattal épült. A homlokzati nyílászárók többsége faanyagú egyesített szárnyú ablakok, melyeket nagyvalószínűséggel még az épület kivitelezésekor építettek be. A projekt célja az épület korszerűtlen, elöregedett homlokzatainak, nyílászáróinak, valamint a lapostető szigetelésének felújítása.

Az uniós támogatásból finanszírozott korszerűsítésnek köszönhetően az épület energia szükséglete évi 810,25GJ-lal csökken, így összesen évente nettó 3,47 millió forint költségmegtakarítást jelent a Város számára.

Mindezek alapján elmondható, hogy Szabadszállás Város Önkormányzatának kiemelt célja, hogy a kezelésében lévő épületben a lehető legmagasabb szintű energetikai korszerűsítést hajtsa végre, ezáltal biztosítva a hosszú távú hatékony fenntartását, tovább olyan energetikai fejlesztést hajtson végre az épületen, amely a beruházás mértékének megfelelően valóban képes növelni az épület energia felhasználásának hatékonyságát, ezáltal csökkenteni a működéshez szükséges pénzügyi forrásokat.

 

Fotók a kivitelezés előtti állapotról

 

Munkálatok megkezdése